ad_banner

Ručak na brzinu: Piletina u curry umaku

10. ožujka 2021.

istaknuta slika

Evo još jednog prijedloga za ukusan ručak za šaku kuna. Potrebno je malo dobre volje i ne više od pola sata vremena.

Za ovo jelo potrebno nam je:

350 g filea pilećeg zabatka

1 zelena tikvica

2 srednje mrkve

100 g riže ( jedna vrećica)

1 dl vrhnja za kuhanje

Sol, papar, curry, kurkuma

Pileće meso očistimo od žilica i masnoća, te narežemo na komade veličine zalogaja. Obilno začiniti solju, paprom,curryem, te ostaviti koju minutu da se začini upiju.U lonac pripremimo  vodu za rižu, te je kuhamo prema uputi s pakiranja, ovisno koju smo vrstu riže odabrali. Dok se meso marinira, operemo i očistimo povrće, te ga narežemo na štapiće približno iste duljine i debljine. Na ugrijanom maslinovom ulju prepržimo začinjeno meso, te ga dok se lijepo zarumeni podlijemo sa 0,5 dl pilećeg temeljca ( ili obične vode) i pirjamo kratko (cca.3 min) dok meso ne omekša. Dodamo vrhnje za kuhanje,još malo kurkume ili currya, te doradimo začine prema ukusu ako je potrebno. Ostavimo koju minuticu da se sve lijepo poveže i sklonimo s vatre.

 

U posebnoj tavi na vrlo malo ulja( kikiriki ulje preporuka), pržimo mrkvu ,te joj dodamo tikvice. Posolimo i kratko pržimo ( cca.5 min) samo dok povrće povene i  omekša.Umak ima lagano ljuti okus zbog currya, pa se zato odlično sljubljuje sa mrkvicom koja daje slatku notu.Za pripremu ovog jela nam je potrebno oko pola sata. Uz ručak prema želji poslužiti zelenu salatu. (rv)

Namirnice za ručak iznose cca. 30 kn

Vrijeme pripreme ručka 30 min

Pročitajte još

post image

Bjelovar dobiva veliki Zeleni centar

post image

Svetojanska zlevanka, poslastica koja se mora kušati

post image

Volimo jesti kebabe, svaki dan više od 1500 komada

logo

© Via.hr 2025

Izbornik

  • Početna
  • Na putu
  • Fun
  • Za stolom
  • Zdravlje
  • Relax

Kontakt

  • Blagoja Berse Prilaz I 38, 43000 Bjelovar
  • Email: portalvia.hr@gmail.com
  • Tel: 095/901-41-42

O nama

  • Via.hr je portal o turizmu, zdravom načinu života, kulturi i zabavi
  • Osvježavanje: dnevno
  • Glavni urednik: Dean Vitanović
  • Opći uvjeti korištenja